Korta dagar

Brådskan håller i sej. Värmen är ännu inte på till det andra huset men det jobbas för fullt. Det blev nödvändigt att fylla diket med fjärrvärmeledningen då det började frysa på. Men det är korta dagar så det blev mörkerarbete. Och det är inte bra. Visst finns det lampor men risken att köra sönder nånting är alltid större och då går det en massa tid till reparationer. Nå, inget värre hände nu …

Arbetet tar inte slut fastän mörkret faller på. Hela kvällen skruvar jag ihop rör inomhus. Först skall värmerören nämligen genom den gamla ladugården och verkstaden. Det är en hel del jobb att hacka hål i 50 cm:s tegelvägg och mura genomgångar i den och bygga rörkanaler på ca. 30 meter. Vanligen slutar jag jobba först elva-tolv på kvällen.

Och man skall inte glömma planeringen och beställningarna.  Det gäller att planera ordentligt så man inte behöver åka 100 km för att skaffa nånting man har glömt. Och en hel dag går förlorad.

Många tycker det är hemskt med höstmörkret men jag gillar det. Bara man har med sej sin pannlampa med lysdioder så är det nästan som att jobba på ljusa dagen.

Men i kväll kom de små gullebarnbarnen så det gäller att lägga sej i tid för det kan bli en tidig och våldsam väckning i morgon …

Lämna ett svar