Hindersby kalender 2021 (första utkast)

Här kommer nu första utkastet till Hindersby kalender 2021. Ett par bilder kommer troligen att bytas ut ännu ifall jag hittar bättre men annars blir det ungefär så här. Många tack till Bjarne Petas, Margot Sjöberg och Krille (Krister Vickholm) för fina foton. Det finns också ett par gamla foton så vi inte skall glömma hur det var förr.

Alla foton är från Hindersby och de flesta från år 2020 (utom de riktigt gamla). Men till exempel december månads foto kan inte vara från 2020. En stor del är behandlade med fotoredigeraren GIMP – speciellt de gamla bilderna för att få bättre kontrast och tryckdugliga bilder. De som hade för få punkter har extrapolerats i GIMP.

Speciellt bilden av Åke Grandell i mejeriet var besvärlig eftersom 50-talets kameror inte riktigt klarade av inomhusbilder med dåligt ljus. Men foto var så bra och precis som jag minns mejeriet från 50-talet. Det var hett där då man kokade ost men Åke var ung och stark.

De senaste åren har det varit dåligt med snö men förr kunde det var riktigt svårt att komma fram på vägarna som vinterbilden från Hopenbackan visade. De små snöplogarna av trä som drog av hästar klarade inte av sådana mängder. Att köra mjölken till mejeriet var ibland farligt då hästen inte kunde komma fram i snön och släden kunde stjälpa.

Inom den här veckan vill vi gärna ha alla beställningar. Även om vi beställer litet extra exemplar så är det osäkert om man kan få en kalender om man inte har beställt. Priset är som sagt 15 euro och de delas ut eller skickas tillsammans med en räkning nån gång i slutet på november. Beställ gärna Ingas pepparkakor och Helis tändrosor tillika. All vinst går till Gamla folkskolans vänner rf. Vi kan inte ha publiktillfällen i år men elräkningen skall betalas i alla fall.

Nedan bilder från kalendern 2021 men de är inte av så bra kvalitet. De visar i alla fall hur kalendern kommer att se ut.

 

 

Det här inlägget postades i Gamla folkskolan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *