Äpplen i Finland

Boken ”Äpplen i Finland” kom från tryckeriet i slutet på augusti 2021 en hel del försenad. Men det var på grund av att författarna ville få färgerna på de tecknade bilderna absolut rätt. Lång historia men det blev fint. Kias teckningar är rena konstverk och dessutom vetenskapligt riktiga.

Boken har getts ut i eget förlag och finns alltså inte i några förlagsbroschyrer. Detta på grund av dåliga erfarenheter av förlagens tryckerikvalitet. De trycker mest med reklambroschyrkvalitet och det godkände konstnären inte. Det tog nästan ett år extra innan trycket motsvarade förväntningarna.

Boken kan beställas direkt från författaren (helst skriftligen så adressen blir rätt) via epost gunbritt.husberg@gmail.com eller matilda@hindersby.net (telefon +3584573484385). Betalning till konto FI81 40501020053863, mottagare: Gun-Britt Husberg, meddelande: Äpplen + betalarens namn. Priset är 40 euro + frakt 10 euro.

I Sverige kostar boken 400 kronor + frakt 100 kronor och betalas till konto Nordea 33004605218355, mottagare Nils Husberg, meddelande: Äpplen + betalarens namn. Clearingnumret är alltså 3300. I IBAN-form:

IBAN:  SE8230000000004605218355
BIC (SWIFT-adress):  NDEASESS

Det går också bra att swisha betalningen till nummer 0765820267 (Nisse Husberg).

Textförfattaren Gun-Britt Husberg är fil.lic. med bakgrund i forskning kring rapsbaggar vid Lantbrukets forskningsanstalt och lektor i anatomi vid sjuksköterskeinstituten i Kuusankoski och Borgå samt utbildad trädgårdsmästare.

Illustratören Kristina Segercrantz har varit yrkesverksam som illustratör av åtskilliga böcker vid WSOY förlag. Alla teckningar är gjorda i samråd med textförfattaren direkt från äpplena för att garantera exaktheten. Detta för att boken skall kunna användas vid bestämning av sorter. Åtskilliga tryck refuserades innan en tillräckligt bra version kunde uppnås.

Kia under arbetet med boken

Det är inte en bra idé att vänta med att köpa boken för upplagan minskar med god fart. Det kan ifrågasättas huruvida det finns böcker kvar nästa sommar och det är oklart om det kommer nya upplagor.

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *