Styrelsen: Våren kommer

Efter att ha pustat ut från teatern så samlades styrelsen för Gamla folkskolans vänner till vårens första styrelsemöte. Vintern är inte direkt högsäsong för oss men trots allt har två värmepumpar kommit igång och den tredje är nästan färdig. Rinken och uthuset har fått el och rivningen av väggskivorna i f.d. duschrummet har påbörjats.

Styrelsen beslöt att våren kommer och tänkte planera verksamheten så småningom. Inom mars borde en mängd träd fällas och sågas till ved. Vi funderar på att mura upp en kakelugn (med plåtskal) i arbetsrummet.

På grund av ändringarna har det varit besvärligt med rummens namn så nu beslöt styrelsen att de officiella namnen skall vara:

Slöjdsalen (alternativt Stora salen eller Gymnastiksalen)

Lilla salen (där nu vattenho och vattenvärmare finns)

Arbetsrummet (lärarbostaden gamla arbetsrum, f.d. duschrum)

Mötesrummet (lärarbostadens  sal)

Köket

Det blir ännu litet förändringar – mest i arbetsrummet som byggs om nästan helt. Där skall de gamla väggskivorna bort och den nya dörren sättas in mot tamburen. Ett nytt golv behövs också men det vi nu funderar på är kakelugnen. Den behöver en ganska hög murad pipa men det finns både grund och brandmurar kvar från förut.

Värmen har fungerat riktigt bra men elkostnaderna är höga. Bara vi får värmepumparna att fungera ordentligt så skall det hoppeligen dra ned på elåtgången. Men kakelugnar skulle nog vara ett välkommet tillägg under kalla vinterdagar.

Utomhus blir det ännu inte mycket aktivitet utom ifråga on trädfällning men det gäller att planera för varma vårdagar redan nu. Det börjar komma bokningar av utrymmena för den varmare delen av året redan nu.

Det här inlägget postades i Gamla folkskolan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *