Stort intresse för beprövat byggande

Utan någon större reklam så fick vi lilla salen full då Rolf Ringbom från Byggnadsapoteket i Billnäs berättade om material av god kvalitet – en bristvara i dag.

DSCN2528

Det verkar finnas både behov och intresse av byggmaterial som inte ger upphov till mögelhus. Många rustar upp sina gamla hus och vill inte förstöra dem med plast i olika former. Som Rolf påpekade så måste ett hus kunna andas.

DSCN2529

REolf hade med sej en mängd material som ivrigt studerades och som han lämnade på gamla folkskolan. Det går bra att senare gå dit och titta närmare på materialet och den tjocka katalogen från Byggnadsapoteket som är en verklig bibel för en byggare som vill ha beprövat material.

DSCN2530

Inga bjöd på kaffe och bullar. Tillfället var gratis och öppet för alla intresserade eftersom vi fick understöd av Kulturfonden (vi tackar). Diskussionen blev livlig och ibland uppdelad på flera ivrigt diskuterande grupper. Radio Vega var på plats och troligen kommer det en snutt i Nyländsk förmiddag nästa vecka.

Och så sysslar vi själva i högsta grad med beprövat byggande på gamla folkskolan. Rivandet i lärarens arbetsrum (duschrum under en mellanperiod) är så gott som klart och snart skall de nya skivorna – inte exakt insulit som förr men ganska nära dvs. mjuka träfiberskivor – upp på väggarna. Dörrkarmen till den nya begagnade dörren håller på att bli färdig så arbetsrummet skall efter det bara målas eller tapetseras – vi har inte ännu bestämt oss vilkendera.

DSCN2524

Det här inlägget postades i Byggnadsvård, Gamla folkskolan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *