Hindersby teater – snart ny premiär

Ett helt år skrev Isa på den nya pjäsen och hela hösten har byn repeterat. Men snart blir det premiär (16 januari 2015). Då skall inte bara närhistorien utan allt från 1100-talet framåt behandlas (på en kväll). Noga taget från Erik den heliges korståg 1150 till tsarens erövring av Finland 1809. Alltså svenska tiden.

I går var det lillajulsfest på Lokaaln och idag invaderades den med full styrka av teaterfolket. Och det ser minsann ut att bli en kostymfest. Hela stora salen var full av klädstänger och borden drällde av gammaldags hattar och skinn och allt möjligt.

DSCN1088

Vid ett bord står alldeles tydligt Gustav II Adolf och provar sina kläder.

DSCN1071

På scenen råder febril aktivitet och nånstans i övre ändan av en livsfarligt hög stege sätter man upp kulisser.

DSCN1065

För att alla skall orka med arbetet så står det två glada flickor i serveringsrummet och bjuder på kaffe och smörgås.

DSCN1069

Mitt i röran sitter Isa och håller ett öga på allting och delar ut uppgifter. Regissören Robbe i full mundering i berättarhörnan.

DSCN1083

Berit funderar ännu vad som händer däruppe.

DSCN1085

Och Sigge övervakar allting från sitt porträtt på väggen. Han satte upp många teaterföreställningar i vår lokal och han kan säkert vara nöjd med dagens teater också och hur den för traditionen vidare.

DSCN1075

Pjäsen heter “Ett Herrans Liv”.  Publiken kommer att få uppleva att det var ett herrans liv genom århundraden. Pjäsen är lätt att ta till sig och har många dråpliga scener. Så det blir glada skratt också denna gång.

För biljettbokningar kan man ringa Mikaela Bosas, tel. 040 7590025 eller Beatrice Bergheim tel. 050- 5273434. Förhandsköp pågår.

Allvarligt talat så är det all idé att beställa biljett i god tid. Man skall absolut inte tro att det går att komma och köpa biljett vid dörren. Tidigare pjäser har varit så gott som helt slutsålda. Nu är det litet fler föreställningar i slutet på januari och början på februari. Pengarna går till lokalns tak som förnyades i somras. Jättefint och jättedyrt.

Det här inlägget postades i Teater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *