GFV årsmöte 24 juni

Gamla folkskolans vänner i Hindersby rf har årsmöte

onsdagen den 24 juni kl.19

givetvis på gamla folkskolan. Dörrarna öppna från kl.17. Förutom de vanliga årsmötesärendena så firar vi den nya ståtliga murade tegelpipan med kaffe och kaka. Vi minns också Åke Grandell som var en entusiastisk medlem i föreningen och stödde oss på allt sätt – inte minst med uppmuntran.

Dessutom inviger vi vår nya ”biograf” i lilla salen där det har installerats duk och rullgradiner. Ljudet kommer från Åke Grandells fina NAD-förstärkare. Vi har nu två ”biografer” för man kan visa videor också i slöjdsalen. Via nätet går det att se på TV och filmer och litet vad som helst. Och så tänkte vi visa den video om årensandet som vi fick av Bertel Mickos och som nu är digitaliserad.

Om vädret det tillåter så tänkte vi dessutom plantera en cembratall invid gårdsplanen. Det finns en del plantor i skogen. Det är inte säkert att de klarar av flytten men vi tänkte försöka. De litet äldre minns de ståtliga cembratallarna som gamla lärare Otto Silfvast planterade. En finns kvar men bakom huset och är ganska osynlig.

De tavlor med djurbilder med ramar av Åke Svenskberg som fanns i nya skolan ställer vi ut. De skall upp på väggarna men vi måste måla en hel del väggar först.

Vi har nyligen fått en ny granne, Kalevi och Marina Hoffström, som länge kokat senap i köket på nya skolan. Nu har de köpt den av kommunen och håller på att flytta in.

Och så har vi ett stort mysterium: Vem har hämtat två gamla pulpeter till gamla skolan ? En dag i våras stod de plötsligt i tamburen. Vi trodde att det så småningom skulle klrana varifrån de kommit men fortfarande har ingen berättat åt oss varifrån de kom … I den ena pilpeten är de skrivet med stora bokstäver Alvar Amberg så man vet åtminstone vem som satt vid den i tiderna. Hjälp oss att lösa mysteriet !

OBS ! OBS! OBS !  Gamla folkskolan är till för alla – man behöver alls inte vara medlem i föreningen. Kom gärna till årsmötet också. De som inte är medlemmar får inte rösta men det är ytterst sällan (=aldrig) som nånting går till omröstning. Kaffe får alla.

Välkomna allihopa !

 

Det här inlägget postades i Gamla folkskolan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *