Problem med namnserver

Nätet fungerar fint men Nebulas namnserver är litet besvärlig just nu. Försök med DNS=8.8.8.8 (Googles namnserver). Även om vi använder Nebulas länk så kan man använda vilken namnserver som helst. Men det lönar sej att byta tillbaka till Nebulas server (DNS=217.30.180.230) då den fås i skick för den är vanligen snabbare än andra eftersom den finns i samma nät.

Ett enkelt sätt att kolla ifall det är namnservern som krånglar är att pinga en IP-adress direkt – till exempel 8.8.8.8.  Man kan också försöka koppla upp sej till Google direkt med 83.145.196.174. Om det lyckas så är nätet i skick men namnservern krånglar. Vi har ingen egen namnserver så vi kan inte göra nånting åt saken.

Det här inlägget postades i Fiibärnet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *