Fiber hemma (installation)

I nysvenskan kallas det Fiber2Home. Det är alltså en svensk burk (tillverkad i Taiwan förstås) som är litet annorlunda i den meningen att man drar fiberkabeln direkt till burken.  Då behövs ingen extra kopplingslåda. Nedan ett par bilder hur man installerar:

Ytterväggen i genomskärning

Ytterväggen i genomskärning

Installationen innan för väggen. Den blå burken är en s.k. router (brandvägg) – rekommenderas starkt.

Installation innanför väggen

Installation innanför väggen

Inne i konvertern finns en fibervinda där man placerar skarven och lindar upp fibern. Den blå kontakten till höger är för fibern (SC-kontakt). Vi använder enbart enfibersystem (WDM) men gamla operatörer kör ännu med tvåfibersystem.

Mediakonvertern innanför med fibervinda

Mediakonvertern innanför med fibervinda

Och så här ser kortet ut bakom fibervindan:

Mediakonverterns kort

Mediakonverterns kort

Lämna ett svar