Blivit gammal, flintskallig och reaktionär ?

Och funderar om du vågar komma på ORD-festen ? Ta det lugnt bara – du är inte äldre, flintskalligare och mera reaktionär än jag ! Då man ser alla gamla banditer så ser man dem som de var förr. Av nån anledning ser det ut som om de knappt ändrats alls.

Så är det att bli gammal – och förbaskat skönt ! Man behöver inte alls låtsas vara modern och “progressiv” (vad det nu sedan är just nu …). Som en gammal gubbe (eller gumma) så tycker alla det är helt naturligt att man är gaggig och gormar över dagens ungdom (ja – VAD skall det bli av dem och hela världen …).

Personligen börjar jag ha blivit så bakåtsträvande att jag är ungefär vid 1300-talet – och har god fart bakåt mot vikingatiden. Jag läser Paula Wilsons bok om våra svenska ortnamn där hon kör tesen att svenskarna inte alls kom hit på 1300-talet utan tvärtom var här redan på järnåldern.

Mycket bra tes – jag har alltid funderat på hur en massa svenskar kunde flytta hit på 1300-talet utan att det märks nånstans. Det måtte ha varit en jäkla folkvandring. Och så fanns vi här hela tiden ! I vår by fanns det 14 hemman år 1540 då Gustav Vasa började med sina jordaböcker och det lär vara ett tecken på att byn fanns redan före vikingatiden (alla byar med fler än fem hemman). Nå, det må vara hur som helst men gammal är den här bosättningen.

Åldern är vad den är – ni vet alla hur många år det har gått (40 år din gaggis !). Och ingen har blivit yngre under den tiden. Men så har vi fått massor av VISDOM och ERFARENHET ! He-he, det kan man ju alltid försöka inbilla barnen. De är förstås redan över 30 så de går inte mera på vad som helst – speciellt som de sett pappa gorma och härja över allt möjligt som en förvuxen femåring (“Ja-ja, pappa lilla …”).

Flintskallen är väl det enda som växt under de senaste 40 åren. För en månad sedan rakade jag bort resten av hårprydnaden (då gumman var borta) och blev skinnskalle … Pojken har sysslat med det men jag blev nog inte lika stilig som han. I alla fall så blev det lilla hår jag har kvar kortare och samlade mindre damm i vårsådden. Här i de djupa skogarna är det ingen som ser mej utom gumman som suckande vänder bort huvudet och ser lidande ut.

Vårsådden gick bra utom att startmotorn på den antika Zetorn fick en ordentlig kortslutning så pluspolen SMÄLTE loss från ackun. Till all tur – annars hade den börjat brinna. Nu brände kortslutningen bara sönder huvudströmbrytaren. Tuffa saker de här ackumulatorerna …

Javisst ysslar jag med vårsådden. Det blev aldrig nånting av mej annat än en gammal knarrig bonde (Tjalle Tvärvigg brukar brorsan säja). Vilket ju alla kälkborgarna på TF förutspådde för 40 år sedan. Jag jobbade visserligen litet som extraknäck på högskolan i Otnäs men fick sparken 30 gånger varav den sista för några år sedan slutgiltig. Vi skildes med ömsesidig avsky och jag är glad att jag hann undan innan det eländiga VÅG-universitetet kom och som en tsunami tar kål på all oberoende forskning och kör utbildningen i botten (liksom allt annat).

Men det har jag kvar från förr: Regeringen är den sämsta vi någonsin haft ! Liksom politikerna och tjänstemännen och riksdagen. Det här bottennappet blir svårt att slå – men nog fasen lyckas “utvecklingen” få allt att bli sämre i alla fall. Kanske nazistpartiets närmaste män lyckas ta över “sann”finländarna, samlingspartiet, centern och resten av partibyråerna i nästa val ?

Men jag skall rösta på PIRATERNA och så hackar vi hela nätet och sänker hela slurven i cyberrymdens bottenlösa mörker ! Sverige visar redan hur det går för de gamla myglande och snorkiga partierna – åt helvete. Visste ni att Piratpartiet i Sverige i skrivande stund har 49877 medlemmar (räknaren finns på http://www.piratpartiet.se/) och är tredje största parti ! Bara femtusen medlemmar till så går de om moderaterna och blir näststörsta parti efter sossarna. Ungdomsorganisationen har redan länge varit den utan konkurrens största – mer än dubbelt större än närmaste konkurrent.

Sic transit gloria mundi !

Snart går vi i barndom allihopa och skuffar rollatorn i demonstrationerna för mera 60-tal i allting. Det skall bli riktigt roligt. Kom ihåg ögonlappen och piratvimpeln ! Vi skall nog visa de gamla gaggiga 80-talisterna vad de är värda: INGENTING ! Och det gick RIKTIGT åt helvete för dem med sin “neoliberalism” – HA-HA-HA ! Hela kapitalismen höll på att gå omkull som resultat av deras “fria marknadsekonomi”. Fan så roligt ! Och de kan inte skylla på någon annan än sej själva … Alla kommunister är helt under isen och gör ingenting mera så det är omöjligt att skylla på dem som de brukar.

“Girighet fungerar” gapade de slynglarna – men girigheten förde rakt ut i TRÄSKET och dit for Bush och hans jävla cowboys också. De sitter i ett värre träsk än Vietnam nu. Synd om den stackarn Obama som skall försöka reda upp allt elände som Bush och hans lakejer ställt till med. Hälsningar till Bush-anhängarna här i Finland också: Dra åt helvete !

Tja, än pyser det litet om gubbens stubin fastän krutet är gammalt och vått.  Nu lever man bara för att hinna se hur hela skitet går i putten riktigt ordentligt – det här är inte sista krisen som de bejublade klantskallarna ställer till med. Det kommer – som alltid i världshistorien – nya generationer som ger töntarna på käften riktigt ordentligt. Nästa i turen är väl konkurrensidiotin – alltså den där religionen som kräver “fri konkurrens” som leder till en sjuhelsikes byråkrati och massor av papper och planerare och inspektörer i varje knut.

Stalin måtte rotera i sin grav – han fick aldrig sina anhängare att bli lika fanatiska och sluta ögonen för verkligheten som konkurrensprästerna. Inkvisitionen är säkert också grön av avund i himlen över den likriktning och renlärighet som “den enda vägens” anhängare fått till stånd. “Konkurrensutsättning” körs igenom av politiska zombier från alla partier inklusive “vänster”partiet. Skit i att allting går åt helvete och ingenting fungerar. “Fri konkurrens” är det allena saliggörande !

Fast nu måste jag dricka morgonkaffet och ge mej ut att spruta en massa GIFT på åkrarna  (synd att där inte finns en massa miljöpartistiska fogdar i brodden – nu förgiftar jag bara mej själv).

Ha en trevlig dag ! (en hälsning jag avskyr …)

Nisse

Författare: Nisse

Bonde. Har extraknäckt på Tekniska högskolan, Laboratoriet för datateori. Bygger optiska fibernät och sysslar med historia och språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *