Vårsådden är över … (men …)

Sorry, sorry, jag har varit helt död i en månads tid nu. Vårsådden är en pärs som inte nödvändigtvis är hårt kroppsarbete nu för tiden men desto mer stressande. Även om man inte kommer ut på åkern så är det svårt att koncentrera sej på något annat än att trava runt i cirklar och oroa sej för allt möjligt. Antingen är det för vått eller för torrt eller så torkar det för fort eller …

I år gick det bra – utom att det blev kortslutning i startmotorn. Riktigt ordentligt. Huvudströmbrytaren gick upp i rök och pluspolen SMÄLTE loss från acckumulatorn ! Vilket vid senare eftertanke var en förbaskad tur för annars hade hela traktorn kunnat börja brinna – det är inte ovanligt. Och med tanke på att den stod inne i tröskhuset så hade alltihop kunnat gå upp rök …

Sedan var det ju småsaker att byta startmotor – utom att den FÖRBANNADE posten låg och värpte på den nya startmotorn i flera dagar. Den kom relativt snabbt från Närpes till sorteringen i Helsingfors – och där blev den … Så jag måste plocka fram en gammal kasserad startmotorn och skruva sönder bägge i små bitar och försöka få ihop en fungerande. Det var inte så enkelt eftersom rotorlindningarnas ändar hade kommit loss och svarvat sönder statorlindningen. Det är inga klena trådar – kopparn är ca en halv centimeter tjock. Nå, det gick men solenoiderna var båda sönder så jag måste starta traktorn med en skruvmejsel. Det smällde och rök men den startade. Sedan fick den gå i ett hela dagen för jag hade ingen lust att starta på det sättet så ofta.

Det är sådant som är charmen med bondelivet …

Därefter kom våra två gullebarnbarn hit i två veckor för att dottern skulle få 1) sova  och 2) arbeta så där som omväxling. Under de två veckorna blev det inte mycket gjort – man fick vara glad om man hann dricka sitt morgonkaffe innan nån ropade “MOOFAA !”. Och då var det mommo som tog hand om dem i huvudsak. Så vi är båda med ögonen i kors. Det är två LIVLIGA pojkar och det är svårt att skylla på andra än den man ser i spegeln.

I alla fall så har jag äntligen – efter alla fiberinstallationer som också blivit hängande – hunnit titta litet på ORD-sidorna. Jag har satt in den här BLOGGEN mest på skoj eftersom jag hade installerat WordPress (det vanligaste bloggprogrammet).  Det går bra att kommentera och skriva själv (be om registrering av mej).

Författare: Nisse

Bonde. Har extraknäckt på Tekniska högskolan, Laboratoriet för datateori. Bygger optiska fibernät och sysslar med historia och språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *