Fritt Internet in i EU-parlamentet !

Piratpartiet fick 7,1 % av rösterna och ett mandat i Sverige ! Om Lissabonfördraget går igenom så får de dessutom Sveriges tilläggsmandat och alltså två MEPar. Med tanke på att partiledaren är en dokumenterad klantskalle så måste det ha funnits ett enormt behov. I DN så skriver också Henrik Brors att de etablerade partierna inte fattat vad det är frågan om. Dessutom fick Miljöpartiet som tävlat med piraterna om att vara de RIKTIGA fritt Internet-partiet ett tilläggsmandat. Och Lena Ek från centern som ledde kampen för tilläggen i telekomfrågan blev invald. Piratpartiet (som är ett ganska balanserat parti trots namnet) lyckades verkligen få sin huvudfråga på agendan. Också sossarna och moderaterna som drivit igenom de äckliga storebrorslagarna i Sverige blev plötsligt SÅÅ integritetsvänliga (före valet).

I Finland ser det däremot dystert ut. Det mest rasist- och fascistvänliga partiet fick ökat stöd och SFP-ledningen lyckades manipulera in en av de värsta tråkmånsar som ställt upp i valet. Vem fasen röstade egentligen på typen ? Efter en bra MEP (Astrid Thors) så hade SFP en som nu gick an på något sätt – och sedan detta lågvattenmärke …

Enda trösten var att Nicke fick massor av röster. Grattis !

Författare: Nisse

Bonde. Har extraknäckt på Tekniska högskolan, Laboratoriet för datateori. Bygger optiska fibernät och sysslar med historia och språk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *