Regn

Jaha, så var den här första vinterknäppen över. Underligt nog så har det börjat bli vinter redan i november – men därefter så blir det en varm period som ibland kan fortgå in i januari.Det är ganska eländigt för arbetena. Det kunde gärna vara en ordentlig höst och därefter en ordentlig vinter. Plöjandet mår inte bra av -13 grader som vi hade en natt (men då hade jag plöjt färdigt) och skogsarbetet är eländigt om inte vägarna fryser.

Men jag klagar inte just nu för jag har ännu kvar utomhusarbete på rörledningen till det andra huset. Visst blir det ganska lerigt i regnet men det gäller bara att byta kläder innan man vågar sej in i boningshuset. Med stora stövlar och bra kläder går det nog fint.

Först gäller det att dra rören inne i byggnaderna och då är man ju under tak. Rören måste genom flera väggar – bland annat en 50 cm tegelvägg – så det tar litet tid. Hoppeligen får jag på värmen den här veckan i alla fall. Just nu är verkstadsgolvet fullt med rördelar och annat som behövs. Givetvis är det mest gamla delar som jag sparat från tidigare ombyggnader och en del är söndriga och måste sorteras ut. Och det är litet av ett pussel att få allting att passa ihop.

En regnig höst visar också var det finns läckor i takena och det gäller att lappa ihop dem kvickt innan någon hinner förstöras. Ett taktegel har spruckit på garaget men det är inte så farligt eftersom vattnet bara rinner ned på sandgolvet.

Det är åtminstone varmare än förra veckan så med litet presenningar över arbetsställena skall det väl gå bra. Och då allting burits in under tak så är det bara att vänta på nästa vår. Och hoppas på en kall vinter för skogsarbetet.

Lämna ett svar