Beställningar

Livet på landet är inte bara att stå med spaden och gräva i leran (i går var det faktiskt litet bättre väder så det blev utomhusarbete till sent på kvällen). Nä, det skall beställas reservdelar och allt möjligt. Till all lycka så går det numera via nätet – förr var man tvungen att ta bilen och åka till Helsingfors. En hel dag gick förlorad med det.

Men visst tar det tid att surfa på nätet också. De nya möjligheterna öppnar för jämförelse med hela världen och det tar tid att läsa igenom en massa produktbeskrivningar, jämföra priser och titta på olika forum vad andra skrivit om liknande saker.

Men visst är det ganska otroligt att man kan läsa vad nån i Växjö har för erfarenheter av en liknande situation. Förr hade man inte ens vetat om att där fanns någon som sysslat med samma problem. Och knappast hade man tagit telefonen och ringt dit och frågat heller.

Nu är nästa bunt rördelar beställda och på måndag åker vi dit för att hämta dem. Liksom en gammal väggklocka som jag hittade på Blocket för 200 kronor. Från barndomen minns man den stora väggklockan som tickade. Likaså köpte jag två friskluftshjälmar från Jönköping för 1300 kronor på nätauktion. De är oerhört dyra som nya så det var ett verkligt kap.

Vi måste ha dammskydd vid arbete med torken och flishanteringen. Problemet är att mina glasögon immar fast genast då jag har de små dammskydden och sedan ser man ingenting mer. Därför behövs det hjälmar med fläkt som håller bort imman. Och så skyddar hjälmarna ögonen också från damm. De flesta skydd är gjorda för nån sorts jävla inspektörer – inte för folk som arbetar och svettas.

Det blir en ordentlig rundtur nästa vecka i Sverige. Först från Stockholm till Nyköping och Jönköping och sedan upp till Borlänge. Annars trevligt men det är inte direkt väder för turistturer. Men vi skall i alla fall till Örebro på julmarknad i slutet på nästa vecka.

Lämna ett svar