Besiktand å vexthuus

I daa va vi först å too opp virtji såm sku selas. He blei bara grenstockar å asppråpsar i åår. Grenana va så stoor att he bara blei ein ynkligär pråps fråån toppn (å ein meetärs vidabita) å he ble för liiti pråps ti seli. Man måst haa minst femm kubiik å kvar sårt. Int blei he hellär någa pråpsar åå stammana för tåm va så raak å fiin att he blei stock åå allt – uutåm he såm va rutitt. Men tii va mindär ruti en kva ja hadd troodd så man kan int klag.

He blei åmkring hundra kubiik stock, 25 svarvstock å 45 kubiik asppråpsar tetta vintärn. He va int mytji men så va he å mytji snöö. Man bihöövd int arbeit uutan man va alldeilis fäärdi bara såm man marsa djinu te snöönn eitt kvarv. He djick int uutan att ja tjöörd spår me traktårn allt framm ti stammn opa tåm träädren såm sku fellas.

Vi foor sidan ti Ring III å skaffa resärvdeilar ti biiln såm ju int djick idjinu besiktnindjin i aprill. Å så skaffa vi matäriaal ti te nyy vexthuusi. He bliir noo heimlaga me träästomm men vi tjööft listär ti spenn fast plastn. He e betär en ti spiik för tåm listren tjiilar fast plastn langsme hela listen. Om man spiikar ribbår så vil spiikana slepp å sidan hengär plastn bara i spiikana å tå gaar han ju söndär leetari.

Så tenkt vi set dubbel plast å pomp luft millan laagren. Tå vil man inte haa så mytji spiikhål hellär. He isåleerar betär me dubbel laagär å me tryck  imillan så staagar he opp hela vexthuusi ganska så braa. Nu haar vi bara eitt stoort probleem: Kattåna kletrar opp opa tatji å lagar förståss hål me kloonana. Tåm e rikitt oomöjli me te gamal vexthuusi så vi kan int set opp plastn uutan ti hitt opa någa moot tåm kattåna.

He läär int va eitt ovaanlitt probleem uutan he finns diskusjoonär opa neti åmm just he. Ein föresloo att man sku set vatuspriidari såm setär igang me röörelseååtjennari autåmaatist. Ellär så måst man set hönsnet runt hela vexthuusi såm syydär uutååt. Viti fåglana åm he jelpär …

Nu ska bara stålpana klemmas neer i joorden – ja tjööft trafiikmärksröör 60 mm såm ja ska skruu fast raamana ii. He ska blii sjuu meetär breitt å tålv meetär langt å fyyra meetär höugt. Ja tenkt lag ein så stoorär dör i eina eendan att man kåmmär inn me te stoor Zetorn me fråntlastari ifall gumman int sku årk bjär inn å uut allt för haand.

Men först ska biiln besiktas.

Det här inlägget postades i Jäär heimividär. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>