Poteetren ska setas op Gustas daain

He e int så vaanlitt men i åår ha vi satt poteetren just te räätt daain – he va i daa. He e int braa ti set dåm för tiiditt för tå taar jäärnneetren i början opa juni (tetta ellär nesta viku) å fröösär blastn så att he int bliir mang poteetär te ååri. Å inte en he braa ti set dåm för seint heldär för tå hinnär dåm int vex tirecklitt innan fråstn i sluuti opa augusti taar blastn.

Men nu ha vi tå satt dåm riktitt riktitt. Å he blei mang sårtär. He va kvitt å he va röö å så hadd gumman hitta blåå poteetär å … Hela poteetslaandi e ein einda prooruutå. Men ha kan ju vara braa me mang sårtär – vexär int te eina så vexär te ana. Nu ha vi ju fåått dåm i joorden opa Tjeeldlaandi så att täär sku int boda va någa poteetssjuukdoomar. He e liiti muldågari täär å en i tregårn å nu näär vi haar ein langär vatuslang så gaar he ti vatn dåm. Ja laga ein pomp i vexthuusi såm taar varmt vatn fråån bettjin.

 

Det här inlägget postades i Jäär heimividär. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>