Gaa i skuggan, tjäära bååni, gaa i skuggan !

He e för heitt ! Nu sku man boda lag allt såm måst haa tårrt vedär men int kan man va uut i soolen i tetta vedri … Så fast he soolen sjiinär så måst man sit inn i skuggan i stelli.’

Åm man klagar opa hitan jäär i Hindersby så fåår man åfta höör: ”Gaa i skuggan, tjäära bååni, gaa i skuggan !”. Histoorian e att he va någa båån opa hööååkärn såm klaga opa hitan å tå saa ein gamal gumma just tåm oorden å he ha blivi kvaar i byyins oordsprååk bakett he. He va kansji ein 80-90 åår sidan – åm int meir.

Nå, heitt e he jäär nu – kring 30 graadär i skuggan. Kvart tåm täär kaal å regnåga soomrana ha fari veit man int. Ska he nu blii ein liika hemskär somar såm i fjoodrast tå ja mådist flytt ti tjellarn i Riibackstuvun ti såv. Kansji man sku boda bör stääd opp poteetstjellarn så att man kan flytt tii i värsta fall ?

Det här inlägget postades i Hindersby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>