Lastarns boom låssa nestan

I gåår aftåst va he näära ööga. Ja hadd just rada åå fliisvid å sku sveng boomn frammååt näär ja märkt att han bara satt fast opa eina siidån. halva feste för huvuleeden opa toorne hadd låssa i svetsn. Ti all tuura haaldist te ana fast så att ja fick svengd tibaaka boomn försiktitt å lååst griipn i vagne. Annårs sku hela boomn ha falli neer. He sku noo ha smeelld ganska årdentlitt i hyttatji.

Nu e tå fråågån hur man ska fåå flytta traktårn så att man kan lyft bårt te boomn å toorni å svets fast laagri opa nyytt.  Int e he ju någa undär att han djick söndär bakett he såm ja lyft tåm täär bålastockana i vintrast – opp ti 70 cm i diameetär å 5,8 meetär lang ! Å så e te lastarn int någan ungdoom meir hellär.

He va tuura att ja hann tjöör uut grenpråpsana. He e så tårrt i skooin såm he int ha vari op mang soomrar. Men så ha he inte regna i våår alls hellär. Tåm ha lova ein regnågär viku men fåå nu sii. Jäär bruukar int kåm någa regn op försomarn hur mytji dåm enn lovar. Int sku he va illa me liiti sprickanveetå förståss.

(P.S. He djick ti back traktårn å vagne neerför vinnsbrobackan ti värkstaann)

 

Det här inlägget postades i Jäär heimividär och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>