Första Rapid-sååandi

För första gangån opa 36 åår e uutsäädi satt op fuktå joord. Te gamal Simultan hadd så liiti tryck opa billana att dåm mest va i luftn. Men me Rapidn såm haar 130 kg op kvar bill så far uutseedi NOO neer i joorden.

He djick braa ti tjöör me te gamal Zetorn men man kan int set full låådår. Draagkraftn reckär men hydrauliitjin årkar int lyft sååmasjiin åm han e fullasta. Liiti undärlitt men he kan va pompn såm e gamal å sliti.

Int svengär han liika braa så te gamal sååmasjiin – mest för att han va fast vidär frääsn gansk langt baak å me styyrbråmsana opa Zetorn så tvinna man runt opa flettjin. Rapidn e fast i draagkrootjin så he svengär int så tvärutt. Sjuu slaag måst man tjöör för eendan ti slipp ti sveng.

Men Rapid e smaalari en Simultan fast sååbreidden e ein halv meetär stööri. Juulen uutanför låådån opa Simultan krångla alldeilis förskrecklitt. Men marköören blei djinast pangsjoneera. He sku int ha reckt leng innan man tjöörd dåm moot ein stålpa.

Te nyy Zetorn e braa ti lyft opp biidjööningsseckana men hur he ska gaa sidan åm man börjar såå me hånå veit ja int. He bliir ti endär opa hela systeemi.

 

Det här inlägget postades i Jäär heimividär. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>