Våårleeditt å våårförtjyylning

Såm vaanlitt så foor vi ti Sverige ti såldaattårpe i Medåker i sluute op aprill. Vi hann int va tii bara tvåå dagar men he va nu så mytji att vi kund sii att he stoo kvaar. Å så refsa vi bårt te gamal gresi å satt poteetär å pyysla me te eina å te ana.

Sii op te lil bjärtjin – han haar redan stoor blad. Tåm haald opa ti såå för brinntjäära liivi i Medåker för he haald opa ti tårk. Men langsme veein fråån Stockholm va he int liika mytji såådd.

He va rikitt heitt: +22 graadär å kviitsippåna å scillåna blooma opa hela backan. Bara såm vi va tii tvåå dagar så blei he gröönt. Men tå vi kåm tibaaka ti Åbo så va dii mytji snöö op ååkrana ennu å int alls så gröönt.

He e ju fiint ti haa tvåå våårar – först ein i Medåker å sidan ein i Hindersby seinari. Jäär ha blååsippåna börja bloom nu men i Medåker va dåm redan uutblooma.

Men så fick ja te vaanli våårförtjyylnindjin – kansji för att he va så heitt i biiln å vi too ypi fönstren. Men he e vääl betär ti fåå hånå nu föri sååddn å int sidan mitt i sååandi såm ja bruukar fåå.

I daa bitaala ja te nyy traktårn (Zetor 14245) så nu bliir he ti liv opa skårpår å vatn ein tiidär. Vi va föri pååstjin opptjöörand ti Lieksa ti sii opa hånå å int kan man ju proo allt men ganska braa värka han. Me te förtjyylnindjin haar e int blivi mytji uutarbeit men he e braa för nu haar ja fåått inn stöödannsöökan oovaanlitt tiiditt. No ska he nu vääl bör gaa ti va uut å så smååningåmm.

 

Det här inlägget postades i Jäär heimividär och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>